WIndows bug renderen kleuren

Windows 11 heeft opnieuw last van een bug. Deze keer zorgt het probleem ervoor dat kleuren niet correct worden weergegeven op HDR-monitoren bij sommige fotobewerkingsprogramma’s. De meest voorkomende fout is dat witte beelden worden getoond als felgeel. 

Tom’s Hardware merkt op dat Microsoft het probleem op dit moment onderzoekt. De bug staat namelijk genoteerd in een lijst van Microsoft met bekende Windows 11-problemen.

“Na het installeren van Windows 11 laten sommige fotobewerkingsprogramma’s kleuren niet goed zien op HDR-displays. Dit komt meestal voor met witte kleuren, die er dan uitzien als geel”, vertelt Microsoft.

Windows 11 update

Windows 11 is sinds 5 oktober beschikbaar voor een select aantal devices. Windows 10-apparaten die in de afgelopen weken werden gefabriceerd, worden geleverd met het nieuwe besturingssysteem Oudere apparaten die aan de hardware-vereisten voldoen, kunnen handmatig geüpdatet worden met behulp van de Installation Assistent, Installation Media of een ISO-bestand. Wacht je liever op de automatische optie via Windows Update (for Business) of Windows Endpoint Manager, dan kan het nog even duren. De uitrol van automatische updates is gefaseerd. Windows 10 apparaten met conforme hardware kunnen volgens Microsoft zo laat als half 2022 in aanmerking komen. Daarmee resteert de vraag of een vroege, handmatige update jouw tijd waard is.